Mibe fog Meggyes belebukni?

2007. november 27., kedd

Esztergom World

2003 júliusában Gulya István, Esztergom önkormányzatának sajtóreferense bejelentette: a városhoz tartozó Prímás szigeten Disney Meseparkot szeretnének létesíteni. A mesepark célja lenne, hogy a jövő generációját megismertesse a sláger-mesékkel és figuráikkal.

(Forrás: http://www.axel.hu/cikk/axel.hu/37401 )

ehhez képest 2006. január 10-én: megjelent egy cikk:

Van egy kis sziget a Dunán, benőtte a gaz, de Esztergomhoz tartozik. A Kis-Duna-hídtól északra fekszik, felülnézetből különösképp látni, mekkora megműveletlen terület az, amit Prímás szigetnek hívnak. Csaknam 8 hektár világosra kopott füves föld. Esztergom Város Polgármesteri Hivatala is látta ezt és úgy döntött: a terület dús Disneyland-dé válhatna.

Az egyedi kezdeményezések közül az egyikről Gulya István, a helyi önkormányzat sajtóreferense értesítette a közt. Eszerint egy látvány- és meseparkot, valamint meseiskolát terveznek a Prímás szigetre, amely gyerekeknek és szüleiknek is szórakozási lehetőséget kínál.

És itt jött a nagy magyar fordulat:
A mesepark másik missziója, hogy a jövő generációját megismertesse az utóbbi generációs sláger-meséivel és figuráival. A felsorolásban valamiért hiányzik Von Schwartz, Giovanni Gatto, Safranek és Grabowsky neve sajnálatos módon, de Kukori és Kotkoda, A Vuk hősei és a Futrinka utca bejelentett lakói esztergomban is be lesznek jelentve.

A Vízipók és keresztes barátja és persze a Márissal kiegészült Mézga família is képviselteti magát a felhozatalban. A mesealakok különböző méretben és formában jelennek majd meg.

Ezen híres figuráknak beöltözött statiszták gyakran imitálják majd a Disneylandek ciklikus giccsparádéját, mialatt a srácok megismerik a honi mesekultúrát, amellyel mostanában nincsenek elkényeztetve, szemben Action-man és rombusz-arcú tökös legényeinek túltengésével.

(Forrás: http://www.axel.hu/cikk/axel.hu/27985 )

Tehát a mese az már akkoriban is ment! Disneyland... de hát az mégsem annyira nagyonmagyar, legyen MAGYAR MESEPARK... és mi van? semmi. semmi. semmi.


2007. november 25., vasárnap

Helyreigazítás

Belátjuk. Tévedtünk.

Valóban nem Bashi hanem Basi!

Köszönjük Hídlapban publikáló rendszeres olvasónknak, hogy felhívta figyelmünket erre a hibára!

Köszi Gulya!



2007. november 22., csütörtök

2007. november 21., szerda

Dzsámi


Az évszázados török-magyar barátság emlékére

2007. november 20., kedd

Köszi Egomikomcsi!

Az Egomikomcsi megihlette egyik olvasónkat, aki ezt a képet küldte:



A kép "az összes vörösvalagú kanördög" közül ábrázol párat, akik az esztergomi hisztériás pokolban főzik a szegény ártatlan polgármestert.

Továbbra is várjuk munkáitokat a meggyesbukta@gmail.com címre!

2007. november 18., vasárnap

2007. november 17., szombat

Nem Kacsa!

Az Esztergomi Fürdő (SPA) Zrt. felügyelőbizottsági tagja feljelentést tett a Tatabányai Városi Ügyészségen az élményfürdőben történt gazdasági visszásságok ügyében, ismeretlen tettes ellen.

Bővebben: http://szeretgom.hu/portal/content/contentId/13824/

2007. november 16., péntek

Hol van Vârghiş?

Nézzük csak a térképen:


View Larger Map

Doki! Ugye látod!

Dokikám!

Orvos látta már???

2007. november 15., csütörtök

Értesít-Ő

„Az 1,6 milliárd rendben beépült iskoláinkba” állítják a város által kiadott értesítőben. (Tekintsünk el attól, hogy eddig a pénz itt létét is cáfolták.)

„ A szerződés alapján 2004 július 2-án átutalták az 1,6 milliárd forintot”- írják a Városházáról.


A teljes cikk az egominfo.hu-n: http://egominfo.hu/f_egy_irmutat.phtml?sn=1&ir=4406

69

Szalma László képviselő, 69 megszerzett szavazattal került a 12-be...

Lássuk ezután előző szavazásunk eredményét:

Kérjük...


"Nekem szerencsére olyan barátaim vannak, akik Párisban járván rendre levizelik a Kis Trianon palota falát, vagy leköpik az asztalt."

dr. K.GY. Esztergom polgári frakciójának képviselője


2007. november 14., szerda

Vigyázat!

Az egomikomcsi segítségével megvilágosodtunk.

Megtaláltuk minden szál mozgatóját!

2007. november 13., kedd

Íme az esztergomi közélet

Egy baráti oldalt szeretnénk figyelmetekbe ajánlani! Szükségük van a reklámra, mert a kutya sem venné őket észre, úgyhogy arra jutottunk, hogy belinkeljük őket ide a MeggyesBuktára, mert minket legalább olvasnak az emberek.

Tehát mindenki nézze, olvassa, értse:


Kötelességünk, hogy mindenki megismerhesse Esztergom valódi mélységeit!

Akinek lehetősége van rá, kérjük terjessze a linket, nyomtassa ki az oldalt, dobja be a szomszéd postaládájába is... erről mindenkinek hallani kell. Jusson el az információ azokhoz is, akik nem rendelkeznek internet eléréssel. Csak reménykedni tudunk abban, hogy a Hídlap és az esztergom.hu is felkarolja kezdeményezésünket és címlapon hozza az új oldalt!

Tegyük ismertté a http://egomikomcsi.blog.hu -t!!!

2007. november 12., hétfő

Ő képvisel minket

Egy esztergomi képviselő néhány megnyilvánulását szeretném beidézni egy NYILVÁNOS FÓRUMRÓL

Te egy tájékozatlan, rosszindulatú szarkeverő vagy, Nemzetellenes idegenszivű.Eddig soha semmit nem értettél, csak kevered a szart a felelőtlen, kivülálló fontoskdásoddal.

Egyébként általános genetikus rosszindulat miatt innen és ezért most kitiltalak. Ajánlom a Szeretgomot, ott gravitálnak a similis simili gaudet szarkeverő város és nemzetárulók néhány korábbi kiscserkészem a kivétel.

A kastélykertben faiskola lesz esztergom fásítását igy nem darabonként 10.000 Ft os csemetével kell megoldani. Gyere Vargyasra mielőbb. És kerüld el a felbérelt kútmérgezőket.

Rágalmazzunk nyugodtan, valami megmarad belőle" idézem Önnek Göbbels szakmai tanácsát, bár már feleslegesen.

Te sem vagy egy evoluciós bázis. Tudhatnád, hogy a lényeg a differenciában van. Kútmérgező Coli, nem pedig egy bendő szorgos szociális munkása BR. Egyébként mintha ez egy másik topik lenne. Általában pedig: A Királyváros, a Nemzet Fővárosa 35 ostromot ért meg. Ti is leperegtek a faláról.

Nem, kedves Önek azzt írom: Ha még kiskegyed emlékezhetnék a Trianon topikra, hát ezért nevezem nemzetgyalázónak. Magyar az, akinek fáj Trianon.(Megj. Szerencsére már több kiváló barátom is körbehugyozta az épületet.)

Húzzál el a rákba Te egyagysejtű kútmérgező Fekál Coli hivatásos nemzetgyalázó, kútmérgező. Se perképes se párbajképes nem vagy, Adjon neked az én istenem gyors gyúgyulást. Segg minősítésű szabadkőmüves bérencvagy .Esztergoman nincs helyed még a légtérben sem.

Közhelyszerű rágalmát kikérem magamnak. Valamennyi válastási igéretünket ( FIDESZ_KDNP) a Polgármester kilistáztatta, beköltségelte és határidőt rendelt mellé. A Választási cikluson belül politikai és erkölcsi felelőséggel meg kell azokat valósítanunk. Hol itt a hazudozás.

A lesülyedésről: bármely görénnyel felveszem a harcot, de nem vagyok bolond, hogy hagyjam, ő válassza meg a fegyvert.jak. Így aztán nincs etnikumozás. Esztergomot meg nem szoktuk hagyni, a mundért (értsd Bocskai) sem és az árpádsávos királyi lobogónkat sem. Az élet szép, OK. A gyűlölet meg addig terjed, amig nem mondják, hogy NETOVÁBB.

Részletesebben kifejtve kútmérgező mivoltodat: Te NEM Mucius Scevola agy, ki bátran belopózott az etrusk táborba, nem egy ilyen értelemben vagy kútmérgezőnek nevezhető, hanem a szó szoros (szaros) értelmében csupán a COLI bacilus vagy, aki mérgezi a kutat. Szánalmas. Egyszerüen nem is elmeorvosi, hanem KÖJÁL/ÁNTSZ kérdés vagy a Mult feneketlen kútjában (Thomas Mann után szabadon) Mikroszkóp kell, hogy észrevegyenek. Egy Ízeltlábú turulmadár hozzád képest. Amikor a FOUCAULT ingát szerveztük Esztergomban, a Postán odajött egy látásból ismert ember, gratulált, említette, hogy ez az Ő területük és a Templomosok (!) nevében sikert kívánt. Most meg azt közölte, hogy Te egy első lépcsőbeli ( 13 ból első lépcső!) meleg szabadkőmüves vagy, akit a páholyban hagyományosan "segg".-nek minősítenek. Ami összetartozik, az összenő, igy már érthető a COLI is.

Kizárólag patriota és rejtett irredenta vagyok, valamint keresztény. városatya, tiszteletbeli és valóságos székely(+örmény és olasz), néány legális szervezet tagja

A képviselőnek nincs főnöke, igy az okfejtés hamis. Politikai és erkölcsi felelősséggel tartozunk a munkánkért, ezen túl, az országban egyedülállóan az esztergomi FIDESZ_-KDNP jelölésű képviselők valamennyi választási ígérete kötelező önkormányzati programmá (un. ÖNKORMÁNYPROGRAM) lett emelve. Ismétlem: Minden elhangzott ígéret! Ehhez képest szerintem már semmiféle dedós, főnöki utasításra sincs szükség.

A bocskaimat nem hordom tüntetésre, oda kapucnisba jár a magyar mmanap.Nem vagy Te valami libernyák ezzel az internacionalista dumáddal?

Esztergom a NEMZET FŐVÁROSA. Innen akarsz elmenekülni? Ne azt kérdezd, mit tett érted a Város, hanem TE mit tettél a Városért. Mi Esztergomhoz képest kevesebbek vagyunk mint egy hangyányi pillanat! Te kritizálod ezt a Várost? Jóbarát! Döbbenet által a szív ere fagy! Ahogy Bárci Benőnél olvashattuk.Nehogy mán Te fikázd a várost! (Nem az Önkormányzat kritizálhatatlanságáról írok, hanem a Te megvető értékítéletedről!)

Hali. egy libernyákról le van a gond. Kérem a következőt.

Albert Camu 1956(Egyébként Nobel dijas büdös Triannonista csigaevő):" Mostantól nyilvánvaló, hogy becsületes ember nem lehet kommunista." Ehhez képes egy USÁ ban biznyákoló Poor (Ejtsd: PUR)-tól miért is kell egy hátast dobni? Nézd meg a lőlapodat, megint nem találtál el semmit, legfejebb a lőtéri blökit. Nem nagyon hiányzol a királyvárosból .

A lényeg a diferenciában van. Ha nem bírsz különbséget tenni az emberek és a kommunisták között ( egy kis meditálás vagy Vass Albert pedig mindég segítene) akkor járj inkább éleslövészetre. Ott meglátod ha mellélősz. (Vagy lőssz.)

elvtelen és giccses beszólásod szöges ellentétben ( 180 fok) áll az adatlapodon tett kijelentéseddel: Állatok: A pártvezérek!. Ezzel a mentalitással jobb lenne, ha nem írogatnál, foglalkoznál az én városommal. Éppen most szavazta le a lakosság ezt a takony-liberál kurzust. Maradj inkább Győrben. Esztergom -köszöni nem kér az ilyen értékrendből.No meg az ellentmondásból nyilvánvaló hitelesség deficitből!

Mi naponta küzdünk a királyvároban egy csomó csirkefogó kriptokommunista bolsevik gyalázkodásával. Ön semmit nem tud minderről. Ha ebben a miliőben Ön valamiféle elegáns távolságtartásba burklózik akkor hazaáruló! Van még miről beszélgetnünk? Üdvözlettel a frontvonalból



folyt. köv.

Megvan, anyu! Megtaláltam!

2007. november 11., vasárnap

Dr. Zwack,das ist ein Unicum!


Az italt 1790-ben alkotta meg II. József udvari orvosa, a Zwack család egyik őse. A történet szerint dr. Zwack, a császár udvari orvosa különleges gyógynövénylikőrrel kínálta uralkodóját. II. József nem győzte magasztalni a csodálatos italt. "Das ist ein Unicum!" – harsogta híres mondatát.

Az Unicum esztergomi vonatkozása az, hogy a Bazilikában, a levéltárban őrzik a Zwack Unicum titkos receptjét.

Képünk a ma már jelképpé vált Szerencsés Flótást mutatja, amint az Aquasziget habjaiból kiemelkedik.

Gulya vs Fidelitas

Na most akkor ki az aki miről beszél?

2007. november 10., szombat

Sütnivaló!

MEGGYES-ŐRÜLET

Hozzávalók:

  • 1/2 kg kimagozott meggy (lehet befőtt vagy mirelit is)
  • 1 csomag gesztenyemassza
  • 20 dkg kekszpor
  • 10 dkg vaj
  • rumaroma, kakaó, lekvár, csokireszelék, kávé
Elkészítés

A gesztenyamasszát összekeverjük a vajjal, kis rumaromával ízesítjük. Előtte -amíg a vaj kicsit megpuhul- összeállítjuk a kekszalapot. A kekszporhoz keverünk néhány kanál finom lekvárt, kakaót, kb. egy deci kávét, a meggy levét vagy egy kis tejet. Puhának, formázhatónak kell lennie! Béleljük ki egy szép kerek tál alját ezzel a keverékkel kb. egyujjnyi vastagságban, szépen dolgozzuk rá a vajjal összekevert gesztenyemasszát, és körkörösen haladva rakjuk ki a kimagozott meggyel! Ha mirelit a meggy, előtte nem árt jó alaposan lecsepegtetni a levét. Készítsünk egy gyors csokimázat és vonjuk be vele művünket! A tetejére szórhatunk még csokireszeléket is! Tegyük hütőbe, hidegen ugyanis jól szeletelhető az őrület!

Jó étvágyat!

Új íz az étlapon

Eheti finomságunk. Eheti akinek bejön az ÍZ!

2007. november 9., péntek

Mi hiányzik Esztergomból?

Egy ici-pici apróság csak...


a megoldás

arra, hogy miért beszél zöldségeket...

2007. november 8., csütörtök

Ezzel játsszatok, ne a pénzzel!

Banánköztársaságunk legbanánabb megyéjének banánfővárosából küldjük ezt a játékot!




Lövés iránya: jobb/bal nyíl, banán dobás: szóköz

2007. november 7., szerda

viszonyítsunk!

A felmentett jegyző által indított munkaügyi per első fokú ítéletére 2006. december 13-án került volna sor. December elsején a testület a polgármester szóbeli előterjesztésére újra felmentette, arra hivatkozva, hogy nem tett esküt a testület előtt, Csomor Sándor viszont rendelkezik a polgármester által aláírt esküokmánnyal. A felmentett jegyzőt a korábbi perben ítélkezve a bíróság jogerősen visszahelyezte állásába, majd első és másodfokon is megszüntette az eskü ügyében indult eljárást, mivel azt a korábbi eljárásban elbírálták.

Csomor Sándor a városi bíróságtól végrehajtásban kérte, hogy munkahelyére visszatérhessen, azonban az önkormányzat visszautasította az eljárást. A bíróság 200.000 forintra büntette meg az önkormányzatot, és kilátásba helyezte, ha rendelkezését nem teljesítik, karhatalmat biztosít a jegyzőnek hivatala elfoglalására.

Ma a Tatabányai Munkaügyi Bíróságon I. fokon Csomor megnyerte a munkaügyi per számszaki részét: az elmaradt jövedelem, kártérítés és perköltség címén, összesen cca. 24 Millió Ft-ra jogosult.

Nézzük mennyi az annyi... városi léptékkel mérve.


  • A Pala nyeresége 11,4 millió volt, a mostani ítélettel Meggyes Tamásék ennek a 2,1x-ét vették el a várostól!
  • Egy év alatt egy parkolóhely 535080 Ft-ot hoz, a mostani ítélettel Meggyes Tamásék ennek 44,85x-ét vették el a várostól!
  • Egy Aquasziget belépő ára 2400 Ft, a mostani ítélettel Meggyes Tamásék ennek 10.000x-ét vették el a várostól! (Csak emlékeztetőül: Az Aquasziget Esztergom 2005 november 18-án nyitotta meg kapuját.Az Aquasziget Esztergom 2006. január 3-án köszöntötte tízezredik látogatóját.)
  • Idősek Napja alkalmából 5000 Ft az, amelyet a 62 év felettiek kapnak, a mostani ítélettel Meggyes Tamásék ennek 4800x-át vették el a várostól!

24 millió

"Tisztelt Mindenki!

Ma a Tatabányai Munkaügyi Bíróságon I. fokon megnyertem a munkaügyi perem számszaki részét: az elmaradt jövedelmem, kártérítés és perköltség összesen cca. 24 Millió Ft. Sajnálom, hogy ezt a pénzt a városnak kell kifizetni és nem azoknak akik előre tudták, hogy törvénytelen eljárást indítanak ellenem.... Tisztelettel

dr. Csomor Sándor jegyző"

Forrás: http://szeretgom.hu/portal/content/contentId/6895/

A főnök mit szól ehhez?


Vagy ő az aki néz minket?

Mindenesetre:

KÖSZÖNTJÜK A VÁROSHÁZA GÉPEIRŐL OLDALUNKRA LÁTOGATÓ KIVÁNCSI OLVASÓINKAT!

2007. november 6., kedd

Mennyiazannyi?


Ez a kis diagram azt mutatja, hogy hány ember szavazata juttatta ezt a 12 értünk dolgozó embert a székébe.

utcanévtáblátlanítás

A közelmúltban eltünt a Népkert utcát jelző tábla alól a másik két utcanévtábla.

A miértekre a válasz a rovásírásban rejlik.


Az esztergomi Harry Potter

Dr. Kolumbán a Fedél Nélkül című újság 2006. január 26-i számában döbbenetes titokról rántotta le a leplet.

Harry Potter valóban élt! Sőt, Magyarországon élt! Dr. Kolumbán György tényfeltárása a http://www.fedelnelkul.hu/archiv/301/ main_drkolumbanhpotterelt_301.html
oldalon olvasható teljes terjedelmében.

1010 év tanulsága

997 tavaszán Koppány Istvánra támadott.
997 novemberében Koppány vezért felnégyelték.

1010 év telt el azóta, 2007 tavaszán megkezdődött a támadás az István ellen.
2007 novemberét írjuk.

2007. november 5., hétfő

Aki mondja másra...

Hülye...

  1. az E.on
  2. a Lidl, aki csak itt nem tudott áruházat nyitni 2004-ben, mert nem akart hidat építeni,
  3. az István Gimnázium úgy en bloc
  4. Koditek, mert úgy mert szavazni, ahogy azt a lakossági fórumon a választói kérték,
  5. a Közigazgatási Hivatal,
  6. a veszprémi bíróság, (nem a mostanira gondolok, hanem a 2006 áprilisira)
  7. a Megyei Munkaügyi Bíróság, (Csomor)
  8. a környezetvédelmi főfelügyelet, (Onyx)
  9. az ÁNTSZ (Onyx)
  10. a Mahart Passnave,
  11. Takács Albert (az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese http://www.stop.hu/articles/article.php?id=123467 )
  12. az érsek, ha azt hiszi, hogy itt felújíthatja a Várhegy alatti pincéket, amikor is változtatási tilalom van,
  13. Tittmann, mert ő a háttérből irányítja a hivatal felülvizsgálatát,
  14. az, aki aggódik a sok kibocsátott kötvény miatt,
  15. az, aki kételkedik abban, hogy a vargyasi kastély egy jó befektetés a városnak,
  16. aki este 18 óra után akar temetőbe menni Kertvárosban,
  17. akinek nem szúrja a szemét, hogy elvették a szavazókörzeteket az ellenzék felé húzó városrészeken,
  18. a piacosok, akik pár éve tüntettek a hivatal előtt,
  19. aki szerint nem normális, hogy a városi cégek sorozatosan nem tudnak időben elszámolást készíteni, és nagyrészt veszteségesek,
  20. akik aláírást gyűjtöttek a Lőrinc utcai forgalom visszaállításának érdekében,
  21. meg úgy általában a magyar tv-k, amiknek ha kezük lenne, még lopnának is. (ETV-s interjú)

Ki látta előre, hogy a Contur-Bau nem tudja majd befejezni az Aquaszigetet? Micsoda pech, hogy a Viadom éppen most megy csődbe, mielőtt nekilátna az új szállónak. Shit happens, and when it does it happens to us.

Végül:
Természetesen ne feledjük el, hogy az egominfó, meg a szeretgomos "internetes kútmérgezők" mind a város kerékkötői, akik nem egy normális, nyugodt városban szeretnének élni, és csak a húsosfazék közelébe szeretnének jutni.

Ellenben mindenkinek emésztőt a közterületre, és évente féléves jutalmat. Itt is leírom, hogy ehhez kell a képviselőtestület nagyobbik fele is.

Forrás: http://egominfo.hu/f_forumdisp.phtml?sn=1&forumkod=354&forumneve=Pof%E1tlan%20j%F3pofiz%F3k%21

2007. november 3., szombat

Szenátorunk


Solva egyik szenátora

2007. november 2., péntek

E-banán 2.0


E-banán


banánügyi értekezés

fordíts

Iskolapélda Esztergomból

Néhány hete még izzott a közélet Esztergomban az egyik helyi gimnázium igazgatója elleni támadások miatt. Most már sokan rettegnek.

Heves lakossági reagálások - tüntetések, bojkott a képviselők és rokonaik vállalkozásai ellen - kísérték szeptemberben az esztergomi önkormányzat Szent István Gimnáziummal kapcsolatos döntéseit. Négyszáz diák iskolájának sorsa vált bizonytalanná, két hetet késett az iskolakezdés, majd a testület jobboldali többsége - az után, hogy a gimnázium igazgatóhelyettesének újságíró férje cikket írt erről a megyei lapban - megszüntette az igazgatóhelyettesi státusz finanszírozását. Végül felfüggesztették beosztásából az intézmény köztiszteletben álló igazgatóját.

Mindeközben az önkormányzat valamennyi intézményében megtiltotta, hogy az alkalmazottak újságíróval szóba álljanak, a városháza sajtósa pedig közölte: lapunknak nem nyilatkoznak.

Azóta lemondott tisztségéről az iskolaszék elnöke, Kisdéryné Domján Edit, aki korábban azt mondta: ki kell állniuk egy közmegbecsülésnek örvendő pedagógus mellett. Kisdéryné már csak annyit mond: gyermekeket nevel, nem kíván "belharcokba" bocsátkozni.

Morva Emília, az újonnan megválasztott iskolaszéki elnök szerint a gimnáziumban a tiltakozást felváltotta az elkeseredés.

- A jobboldali többség Meggyes Tamás polgármester szavazógépe - mondta egy neve elhallgatását kérő szülő, aki a történtek hatására már azt is fontolóra vette, hogy elköltözik a városból, mert ha valaki itt nem "bólogat", egzisztenciális veszélybe kerülhet.

Tönkő Rita, két gimnazista édesanyja azért vállalja a véleményét, mert - rokkantnyugdíjasként - nincs veszítenivalója. - Mindenki szomorú. Milyen hely az, ahol ki lehet rúgni bárkit csak azért, mert esetleg másképp áll a szemöldöke?

A szülők attól is tartanak, hogy a már kiírt igazgatói pályázat végén a polgármester "komisszárja" kerül az igazgatói székbe. A képviselők közül csak Miavecz Jenő - ő a Civil Összefogás Esztergomért színeiben került a testületbe - vállalkozott arra, hogy válaszoljon kérdéseimre. A két szocialista képviselőn kívül ő volt az, aki az igazgatóhelyettesi státusz finanszírozásának megszüntetése miatt a közigazgatási hivatalhoz fordult.

Miavetz szerint példátlan, hogy egy gimnáziumban nincs igazgatóhelyettes. Azonban - tette hozzá - ez kiváló indok volt arra, hogy a polgármester letiltsa az igazgató túlóráit. Sitku Pál most már nem tarthat történelemórákat, hogy megsokasodott igazgatói teendőivel foglalkozhasson.

forrás: nol.hu